TCS New York City Marathon 2021

De New York Marathon is een wereldevenement. Komt het door de stad? Het enthousiasme van de supporters? Het parcours dat je door de vijf wijken van de stad brengt? Het is in ieder geval zó groots, het is niet voor niets de ‘Marathon der Marathons’!

In 2021 vindt de 50e editie van de TCS New York City Marathon plaats. Een bijzonder jaar! Uit ervaring weten wij dat iedereen verschillende wensen heeft, daarom bieden wij je de keuze uit twee verschillende arrangementen. Wij ontzorgen zoveel als dat je zelf wilt.

Binnen de arrangementen heb je keuze uit diverse hotels op Manhattan. Deze hebben wij met zorg uitgekozen, wij vinden het namelijk erg belangrijk dat je uitgerust aan de start verschijnt. Hiernaast vinden wij kwaliteit tegen een goede prijs erg belangrijk.

Update 5 februari 2021: naar verwachting ontvangen wij eind april/maart meer informatie vanuit de marathonorganisatie en kunnen wij starten met de verkoop van de arrangementen. Lopers die in 2020 zouden gaan lopen, hebben voorrang om een boeking vast te leggen.

Maak een voorboeking!
0
0
0
Weeks
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Welk arrangement past het beste bij je?

Iedereen heeft verschillende wensen en wij vinden het belangrijk om daar rekening mee te houden. Daarom bieden wij je de keuze uit twee verschillende arrangementen. Wij ontzorgen zoveel als dat je zelf wilt!

 • Als je je helemaal op de marathon wilt focussen,
  kies dan voor het You run, we care! arrangement. Wij regelen je vlucht, hotel en transfer vanaf de luchthaven naar je hotel en terug. Daarnaast is het Marathons International team aanwezig in New York om je te begeleiden. Stel je vragen tijdens het dagelijkse spreekuur, haal je startbewijs op bij de Expo, ontdek het laatste deel van het parcours tijdens de verkenningsloop en ontvang de laatste tips tijdens de Marathons International marathonbriefing. Ook ontvang je een Marathons International loopshirt met je naam erop. Dit arrangement is ook erg leuk voor supporters: ze ontvangen een supporterspakket en op de marathondag gaan ze gezamenlijk naar het Marathons International supporterspunt!

 • Wanneer je wilt dat je reis en verblijf goed geregeld zijn maar zelf de rest wilt organiseren,
  kies dan voor het Fly & Sleep arrangement. Wij regelen dan je vlucht, hotel en natuurlijk zijn hier het loperspakket met gegarandeerd startbewijs en vervoer naar de start bij inbegrepen. Ook ben je van harte welkom tijdens de Marathons International marathonbriefing en bij de verkenningsloop.

 • Inclusief gegarandeerd startbewijs
 • Flexibele arrangementen naar ieders wens
 • Alle hotels zijn 4-sterren hotels, zo ben je verzekerd van een goed hotel
 • Focus op persoonlijk contact: voor, tijdens en na je reis een vast aanspreekpunt
 • Alle arrangementen inclusief transfer naar de start

YOU RUN, WE CARE

 • Vanafprijs o.b.v. een 2-persoonsbezetting
Lees meer over dit arrangement

FLY & SLEEP

 • Vanafprijs o.b.v. een 2-persoonsbezetting
Lees meer over dit arrangement

Loperspakket

 • Gegarandeerd startbewijs TCS New York City Marathon

 • Vervoer naar de start

 • Officieel TCS New York City Marathon technisch loopshirt

 • Toegang tot de TCS New York City Marathon Expo

 • Toegang tot de TCS New York City Marathon Opening Ceremony

 • Medaille en certificaat bij het uitlopen van de marathon

 • TCS New York City Marathon Runner Recovery Bag

Marathon informatie

TCS New York City Marathon 
De TCS New York City Marathon wordt sinds 1970 georganiseerd. Toen startten er 127 deelnemers, tegenwoordig is het evenement uitgegroeid tot één van de grootste marathons ter wereld. Een marathon met meer dan 50.000 lopers, 1 miljoen dolenthousiaste toeschouwers langs de kant, de start aan de voet van de indrukwekkende Verrazano-Narrows Bridge en een parcours door de vijf wijken van New York.

Marathon Expo
Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt in het Jacob K. Javits Convention Center de TCS New York City Marathon Expo georganiseerd. Hier kun je je startbewijs ophalen en vind je een beurs met alles op hardloopgebied. Iedere loper dient zijn of haar eigen startnummer op te halen.

Minimum leeftijd
De minimum leeftijd voor deelname aan de marathon is 18 jaar.

Vervoer naar de start
De meeste lopers van Marathons International worden met eigen bussen naar de start gebracht. Lopers die in het Doubletree by Hilton NY Downtown verblijven gaan op eigen gelegenheid met de ferry.

De start
Het startgebied is bij de Verrazano-Narrows Bridge op Staten Island. Alleen lopers kunnen hier naartoe. Er is een gratis ontbijt, bestaande uit thee, water, Gatorade Endurance Formula, bagels, Powerbars en koffie.

Marathons International supporterspunt
Het Marathons International supporterspunt is gelegen op First Avenue op 28 kilometer. Hier moedigen wij gezamenlijk alle lopers aan. Wij staan voor de loper aan de linkerkant van het parcours. Na de finish staat ons team klaar om de lopers op te vangen.

Hoogteverschil
Het parcours van de TCS New York City Marathon is een relatief zwaar parcours met veel hoogteverschil.

New York Marathon hoogteverschil

Parcours
Op onderstaande kaart vind je ter indicatie het parcours van de TCS New York City Marathon welke jou door alle vijf de boroughs van New York brengt.

New York Marathon parcours

Met een goed gevoel op reis

Marathons International is een activiteit van GI Travel, onderdeel van De Reisspecialisten Groep B.V. GI Travel is lid van ANVR en SGR. SGR garandeert financiële veiligstelling, ANVR garandeert dat haar deelnemers aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen alsmede dat haar leden lid zijn van de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Deze stichting vergoedt bij calamiteiten op de reisbestemming eventueel extra te maken kosten c.q. vergoedt ongenoten reisdagen wegens eerder afbreken van de reis. Daarnaast is Marathons International al meer dan 25 jaar lid van T.O.U.R.S. Hierin zijn de meest vooraanstaande marathonreisorganisaties ter wereld verenigd.

Logo--ANVR  Logo-SGR  Logo-Calamiteitenfonds  Logo-Tours