Wie zijn wij?
Tips van de trainers
Tips van de fysio en arts
Marathoncoach
Voedingstips
Loopschema’s

Marathons International… You run, we care!

Even voorstellen…
Ik ben Stephan Muller – fysiotherapeut
Als sportfanaat vind ik eigenlijk elke sport z’n charme hebben. Zo ook de loopwereld. Mijn broer en mijn vrouw waren beiden topatleten, weliswaar in de sprintwereld en in de cross, maar de loopwereld is mij goed bekend.

Ik ben (sport)fysiotherapeut van beroep. Naast de fysiotherapie heb ik ook de sportacademie afgerond. Hierdoor heb ik een zeer brede kennis en interesse ontwikkeld voor sporten. Deze combinatie helpt mij om sporters met blessures heel goed te behandelen en te begeleiden. Daarnaast heb ik meerdere bijscholingen gedaan om mijn expertise te vergroten, waaronder Myofasciale Therapie, Medical Taping en Medical Personal Training. Het toepassen van deze verschillende therapieën in een behandeling zorgt vaak voor een bijzonder goed resultaat. Niet alleen bij sport gerelateerde blessures, maar ook andere aandoeningen, waaronder o.a. schouder, nek- en rugklachten.

Ik heb mijn eigen fysiotherapie praktijk te Rotterdam, Fysiotherapie Lombardijen. Hier hanteren wij meerdere zorgdisciplines om een klacht van een cliënt zo optimaal mogelijk te kunnen benaderen en aan te pakken. Naast fysiotherapie geef ik sportles op een middelbare school en geef ik revalidatietrainingen aan hardlopers.

In het verleden heb ik zelf veel blessureleed gehad en weet hoe frustrerende het kan zijn om geen sport te kunnen beoefenen door, of hinder te ondervinden van, een blessure. In de afgelopen jaren dat ik mee ben gegaan met het team van Marathons International, heb ik vaak meegemaakt dat een loper niet zou starten vanwege een blessure. Maar na een of twee behandelingen kon diegene toch starten en naar tevredenheid finishen. Ik ervaar het als een kick om iemand van zijn blessure af te helpen en doe er binnen mijn mogelijkheden ook alles aan om dat doel te bereiken!

Even voorstellen…
Ik ben Wout Pepels – arts
Ik ben (sinds kort gepensioneerd) orthopedisch chirurg. Eén van mijn aandachtsgebieden is altijd sportletsels geweest, als gevolg van hardlopen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in preventie van blessures. Zelf heb ik ook aan hardlopen gedaan, fanatiek vanaf mijn 50-ste. Sinds 2000 heb ik 15 marathons gelopen (pr 2.57.07), waaronder die van New York zelfs twee keer. Sinds 2008 ga ik mee naar New York als arts in het begeleidingsteam van Marathons International.

Onze tips

Na boeking van de reis krijg je toegang tot onze informatiepagina. Hier geven wij je regelmatig nuttige tips ter voorbereiding op de marathon.