Boekbaar

Frozen Lake (Half) Marathon

5-daagse reis

 • Inclusief gegarandeerd startbewijs
 • Unieke ervaring: je loopt een hele of halve marathon over een bevroren meer!
 • Arrangement inclusief ontbijt, lunch én diner
 • Overal op voorbereid: aangesloten bij het SGR, ANVR, Calamiteitenfonds en T.O.U.R.S.
Maak een boeking

Frozen Lake (Half) Marathon

Ga jij volgend jaar een nieuwe uitdaging aan? Loop in april 2025 een hele of halve marathon op 100% natuurlijk ijs tijdens de Icebug Frozen Lake Marathon!

De beleving van het hardlopen over het Tisleifjordenmeer tijdens de Frozen Lake (Half) Marathon in Noorwegen is adembenemend. De winterse omgeving creëert een sprookjesachtige ambiance. De ijzige ondergrond zorgt daarnaast voor een uitdagende hardloopervaring. Terwijl je aan het hardlopen bent, voel je je één met de natuur.

Het Tisleifjordenmeer ligt 819 meter boven zeeniveau en wordt gebruikt door autofabrikanten voor het testen van banden onder ijzige omstandigheden. Tijdens de Frozen Lake (Half) Marathon is dit de locatie waar jij je (halve) marathon gaat lopen. Tijdens de run doen er slechts een paar honderd lopers mee, waardoor dit een unieke beleving is waar nog maar weinig deelnemers aan mee hebben gedaan. Durf jij het aan? De medaille ligt bij de finish jou al op te wachten!

We bieden een compleet verzorgd arrangement aan inclusief vlucht, hotel, gegarandeerd startbewijs, transfers en maaltijden. Ook kun je avontuurlijke activiteiten bijboeken en bijvoorbeeld op stap gaan met de husky’s , Ice-fishing of met een sneeuwscooter. Het gaat een ervaring worden die je niet snel zult vergeten!

Heb je naar aanleiding van ons arrangement nog vragen?
Neem dan contact op, we helpen je graag verder!

Arrangement

We hebben met veel zorg een compleet arrangement samengesteld naar de Frozen Lake (Half) Marathon. Het hieronder beschreven programma is onder voorbehoud. Wil je na je avontuur een paar dagen in Oslo blijven? Ook dat kan! Neem contact op voor de mogelijkheden.

You run, we care!

v.a. € 1524
Bekijk het programma van het 'You run, we care!' arrangement

Inclusief

 • Rechtstreekse retourvlucht Amsterdam - Oslo met KLM
 • Handbagage (10 kg)
 • Transfer luchthaven - hotel en v.v.
 • 4 hotelovernachtingen in het Oset Høyfjellshotell *** o.b.v. volpension (ontbijt, lunch & diner)
 • Transfers van- en naar het meer tijdens het weekend
 • The Frozen Lake Shakeout run 5 km
 • Loperspakket inclusief gegarandeerd startbewijs voor de Icebug Frozen Lake Marathon of Half Marathon

Extra bij te boeken:

 • Sneeuwscootertocht € 140 p.p.
 • Huskytocht € 150 p.p.
 • Ice-Fishing € 140 p.p

Vluchtinformatie

DatumVanNaarVluchtnummer
Donderdag 10 april 2025Amsterdam Schiphol

Vertrek 09:20 uur

Oslo Airport

Aankomst 11:05 uur

KL1199
Maandag 14 april 2025Oslo Airport

Vertrek 19:15 uur

Amsterdam Schiphol

Aankomst 21:05 uur

KL1206

Hotel

Een centraal gelegen hotel bij het start- en finishgebied is belangrijk voor jou als marathonloper. We houden hier veel rekening mee!

Frozen Lake (Half) Marathon

Parcours Frozen Lake marathon

Het parcours van de Frozen Lake Marathon voert je door een spectaculair winterlandschap over het Tisleifjordenmeer in Noorwegen. Enkele dagen voor de marathon wordt de route gecreëerd en geïnspecteerd. Maak je geen zorgen over de dikte van het ijs: normaal gesproken rijden hier auto's overheen voor het testen van winterbanden! De wedstrijd bestaat uit één of twee rondes met een lengte van 21,1 km. Onderweg staan er verzorgingsposten om jezelf op te laden. Je vindt hier sportdrank, water, koffie, energierepen, bananen, augurken, kaneelbroodjes, chips en snoepjes.

Als je denkt aan hardlopen over ijs, dan kan het lastig zijn om je dit voor te stellen. Ondanks dat je steeds over ijs loopt, kan de structuur van het ijs wisselen. Wanneer je bijvoorbeeld stukken ijs tegenkomt waar net sneeuw op is gevallen, voel je een verandering in textuur en grip. De zachte sneeuw kan je tred enigszins dempen, waardoor het lijkt alsof je over een zachter oppervlak rent. Mogelijk kom je ook stukken tegen waar de bovenlaag een beetje gesmolten is. Hier voel je de ondergrond onregelmatiger worden, met plassen water die je voeten nat kunnen maken. Je moet anticiperen op veranderingen in grip en stabiliteit, en je bewegingen hierop aanpassen.

Weersverwachting

Het weer tijdens de Frozen Lake (Half) Marathon kan sterk variëren en is moeilijk te voorspellen vanwege het arctische karakter van het gebied. In 2022 werden de deelnemers getrakteerd op een aangename verrassing, met een temperatuur van 10 graden Celsius, een stralend blauwe lucht en een warm zonnetje dat hen vergezelde tijdens hun tocht. Echter, in het daaropvolgende jaar, tijdens de editie van 2023, zag het weer er compleet anders uit. Terwijl de hardlopers zich voorbereidden op de start van de marathon, werden ze begroet door dikke sneeuwvlokken die uit de lucht kwamen zetten. Het zicht werd beperkt en het parcours werd bedekt met een verse laag sneeuw. De temperatuur was dichter bij het vriespunt, waardoor de omstandigheden uitdagender werden.

Deze variatie in weersomstandigheden benadrukt de onvoorspelbaarheid van het klimaat in dit arctische gebied. Van een stralende zon en aangename temperaturen tot hevige sneeuwval en kou, het weer voegt een extra element van spanning en avontuur toe aan de Frozen Lake (Half) Marathon.

Kleding- en schoenvoorschriften

Omdat het weer wisselend kan zijn, raden we je aan om voorbereid te zijn op verschillende soorten weersomstandigheden. Denk eraan om in ieder geval voldoende laagjes mee te nemen op reis!

Je loopt tijdens de wedstrijd over ijs, dus het is nodig om ervoor te zorgen dat je voldoende grip hebt met het lopen. Er zijn hier verschillende opties voor. Eén van de opties is om ‘Spiked shoes’ te dragen (schoenen met metalen ‘puntjes’ aan de onderkant) zodat je de meeste grip hebt. Als je deze niet in je bezit hebt, kun je gebruik maken van schoenen die Icebug beschikbaar stelt tijdens het evenement. Er zullen verschillende modellen en maten beschikbaar zijn voor bruikleen. Een andere optie is om je normale hardloopschoenen te combineren met ‘Snowsteps’. Je kunt deze anti-slipzolen snel en eenvoudig onder je hardloopschoen bevestigen met behulp van het verstelbare elastiek. Aan de onderkant bevinden zich hardstalen punten die stevig in de ijzige ondergrond prikken en optimale grip bieden.

Vergelijk de arrangementen

5-daagse reis

 • Inclusief gegarandeerd startbewijs
 • Unieke ervaring: je loopt een hele of halve marathon over een bevroren meer!
 • Arrangement inclusief ontbijt, lunch én diner
 • Overal op voorbereid: aangesloten bij het SGR, ANVR, Calamiteitenfonds en T.O.U.R.S.
Maak een boeking

Hotel

Een centraal gelegen hotel bij het start- en finishgebied is belangrijk voor jou als marathonloper. We houden hier veel rekening mee!

Verschillen tussen de arrangementen

You run, we care! of toch Fly & Sleep? Kies wat het beste bij je past. Ontdek de verschillen!

Vergelijk arrangementen

Veilig boeken

Al onze reizen boek je automatisch met geld terug garantie! Ontdek hoe onze garanties jou een onbezorgde marathonreis bezorgen.