FAQ

Hieronder vind je alle veelgestelde vragen terug. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag verder!

Marathonreizen

Wat is een voorboeking?

Als je bij ons een voorboeking maakt voor een marathon, informeren we je zodra deze reis te boeken is. Zo krijg je als eerste de kans om het arrangement vast te leggen. Het maken van een voorboeking is gratis en vrijblijvend: je zit dus nog nergens aan vast.

Naar welke marathons bieden jullie reizen aan?

Bekijk voor ons meest actuele aanbod de pagina met de marathonreizen.

Bieden jullie de marathon van Boston ook aan?

Op dit moment bieden wij de marathon van Boston nog niet aan. Zodra we deze marathon aanbieden, kun je deze terugvinden op onze website.

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Berlijn boeken?

Op dit moment zijn er nog enkele startbewijzen beschikbaar voor de BMW Berlin Marathon 2022!

Wanneer kan ik een reis naar de Frozen Lake marathon boeken?

De Icebug Frozen Lake Marathon 2023 is nu boekbaar via onze website!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Rome boeken?

De Rome Marathon 2023 is nu boekbaar via onze website!

Wanneer kan ik een reis naar de Kilimanjaro marathon boeken?

Omdat we van verschillende partijen afhankelijk zijn, is het nooit helemaal zeker wanneer we precies de verkoop in gaan. Voor de marathon van de Kilimanjaro in 2023 is dit dus nog niet bekend. Als je op de hoogte wilt blijven van deze reis, kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra we meer weten!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van New York boeken?

De TCS New York City Marathon 2022 is uitverkocht. Het is dus niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melden.

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Londen boeken?

Omdat we van verschillende partijen afhankelijk zijn, is het nooit helemaal zeker wanneer we precies de verkoop in gaan. Voor de TCS London marathon in 2023 is dit dus nog niet bekend. Als je op de hoogte wilt blijven van deze reis, kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra we meer weten!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Tokyo boeken?

Omdat we van verschillende partijen afhankelijk zijn, is het nooit helemaal zeker wanneer we precies de verkoop in gaan. Voor de marathon van Tokyo in 2023 is dit dus nog niet bekend. Als je op de hoogte wilt blijven van deze reis, kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra we meer weten!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Chicago boeken?

Omdat we van verschillende partijen afhankelijk zijn, is het nooit helemaal zeker wanneer we precies de verkoop in gaan. Voor de marathon van Chicago in 2023 is dit dus nog niet bekend. Als je op de hoogte wilt blijven van deze reis, kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra we meer weten!

Wat voor schoenen moet ik aan tijdens de Icebug Frozen Lake marathon?

Het hele parcours is gemaakt van ijs, dus de marathonorganisatie raadt sterk aan om ‘Spiked shoes’ te dragen (schoenen met metalen ‘puntjes’ aan de onderkant) zodat je de meeste grip hebt. Als je deze niet in je bezit hebt, kun je gebruik maken van schoenen die Icebug beschikbaar stelt tijdens het evenement. Er zullen verschillende modellen en maten beschikbaar zijn voor bruikleen. Alternatieven van ‘spiked shoes’ zijn trailschoenen met een grof profiel, of gewone hardloopschoenen gecombineerd met ‘Shoesteps’. Zelfs met noppen onder je voeten moet je natuurlijk voorzichtig zijn!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Valencia boeken?

De Valencia Marathon 2022 is nu boekbaar via onze website!

Wanneer kan ik een reis naar het trainingskamp in de Algarve boeken?

Het trainingskamp in de Algarve in januari 2023 is nu boekbaar via onze website!

Annuleren van je marathonreis

Wat zijn de kosten als ik mijn reis wil annuleren?

Per bestemming gelden er verschillende annuleringsvoorwaarden. Bekijk je factuur of de pagina met onze betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de voorwaarden die voor jouw reis gelden.

Zijn er andere mogelijkheden dan annuleren?

Naast annuleren kun je in overleg met het Marathons International team kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo kan het zijn dat je misschien wel iemand kent die graag met jouw startbewijs en arrangement de marathon wilt lopen. Vaak kunnen we dan nog een naamswijziging doorvoeren. Het beste kun je een mail sturen naar info@marathonsinternational.nl.

Hoe kan ik mijn reis annuleren?

Wat jammer dat je je reis wilt annuleren! Je kunt het beste een mailtje sturen naar info@marathonsinternational.nl, dan neemt ons team zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe kan ik gebruik maken van de afgesloten annuleringsverzekering?

Als je je reis wenst te annuleren en je hebt een annuleringsverzekering (met blessuredekking) afgesloten, kun je het schade-aangifte Annuleringsverzekering formulier gebruiken om je claim in te vullen. Deze kun je vervolgens per mail sturen naar info@marathonsinternational.nl. Wij zullen vervolgens je dossier aanvullen en doorsturen naar Europeesche Verzekeringen. De schadebehandelaar van Europeesche Verzekeringen beoordeelt de claim en neemt contact met ons op voor eventuele vragen.

Coronavirus & Reizen

Wat is de geld terug garantie?

Mochten we jouw marathonreis niet kunnen uitvoeren doordat het reisadvies bijv. door COVID-19 wordt aangepast naar oranje of rood, dan ontvang je van ons je reeds betaalde reissom retour. Een uitzondering hierop kan zijn wanneer er door de overheid een andere regeling wordt bepaald, dan is deze van toepassing. Je wordt door ons uiteraard onmiddellijk geïnformeerd indien we jouw reis om deze reden moeten annuleren.

Ik denk niet dat de marathon doorgaat, kan ik nu annuleren?

Je kunt altijd zelf kiezen om je reis te annuleren. Echter, zo lang de marathon gepland staat en de reis kan worden uitgevoerd, gelden de reguliere voorwaarden zoals op je factuur/boekingsbevestiging staan vermeld en worden de annuleringskosten conform die voorwaarden berekend.

Ben ik mijn geld kwijt als de reis wordt geannuleerd nadat ik heb betaald?

Nee, als de reis geen doorgang kan vinden i.v.m. de coronacrisis ben je je geld niet kwijt. Je behoudt het recht op je geld.

Waar vind ik meer informatie over het coronavirus en reizen?

Check onderstaande websites voor meer informatie:

Heb je nog andere vragen? Stuur ons dan een e-mail: info@marathonsinternational.nl

Is er een wijziging in de voorwaarden in verband met de coronacrisis?

De voorwaarden die op je factuur/boekingsbevestiging staan vermeld zijn nog steeds van toepassing, tenzij je bericht hebt ontvangen dat je reis is geannuleerd.

Binnenkort moet ik het restant van mijn reissom betalen. Ik denk dat de reis niet doorgaat. Ben ik dan toch verplicht om de restantbetaling over te maken?

Zolang de marathonreis niet is geannuleerd komt de betalingsverplichting niet te vervallen.

Als de reis doorgaat, is het dan veilig?

Wij volgen de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de protocollen zoals opgesteld door branchevereniging ANVR. We houden ons uiteraard aan de richtlijnen van de RIVM en tevens ook aan de lokaal geldende richtlijnen. We werken hiervoor nauw samen met onze lokale partners. Op dit moment komt het reizen naar een aantal bestemmingen weer voorzichtig op gang. Het is op dit moment nog niet exact te zeggen welke maatregelen er precies worden genomen voor de reizen in het najaar. In een later stadium, korter voor vertrek zullen we je hierover nader informeren. Dan hebben we ook de up to date informatie beschikbaar. Mochten er door aanpassing van richtlijnen en protocollen wijzigingen noodzakelijk of mogelijk zijn, dan zullen we dit doen. Ook als u al op reis bent. Uiteraard monitoren wij dit nauwlettend.

Coronavirus & Vouchers

Wanneer krijg ik een corona-voucher?

Als je marathonreis vanwege de coronacrisis is geannuleerd voor 31 december 2020 ontvang je een corona-voucher ter waarde van de door jou betaalde reissom.

Hoe lang is het corona-voucher geldig?

Deze voucher kan tot 1 jaar na uitgiftedatum worden ingeleverd als (deel)betaling voor een nieuwe marathonreis. Je hoeft niet binnen een jaar op reis te gaan. Je kunt ook binnen dat jaar een reis boeken die verder in de toekomst ligt.

Kan ik toch mijn geld terugkrijgen?

Ja, als je je corona-voucher niet hebt kunnen inwisselen wordt het geld automatisch na 14 maanden terugbetaald.

Wat kan ik met een corona-voucher?

Je kunt deze voucher inwisselen als (deel)betaling bij boeking van een volgende marathonreis.

Bij het annuleren van een reis krijg ik een corona-voucher i.p.v mijn geld terug. Mag dit?

Branchevereniging ANVR heeft de corona-voucher ontwikkeld. We verkeren op dit moment in een zeer uitzonderlijke situatie. Hierdoor wordt deze voucher gezien als een passende oplossing, de uitgifte van deze corona-voucher word ondersteund door de Europese Commissie, het Ministerie van Economische Zaken en de ACM. Dit geldt nog steeds, ook na de uitspraak van de Europese Commissie op woensdag 13 mei 2020. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) biedt dekking voor de corona-vouchers die tussen 16 maart en 31 december 2020 worden uitgegeven. Jouw betaalde gelden zijn dus gegarandeerd, je loopt geen risico.

Is het corona-voucher persoonsgebonden?

Ja, het voucher staat op naam en is niet overdraagbaar.

Verzekeringen

Waar worden de verzekeringen afgesloten?

De annuleringsverzekering inclusief blessuredekking + de reisverzekeringen worden afgesloten bij Europeesche Verzekeringen.

Hoe kan ik gebruik maken van de afgesloten annuleringsverzekering?

Als je je reis wenst te annuleren en je hebt een annuleringsverzekering (met blessuredekking) afgesloten, kun je het schade-aangifte Annuleringsverzekering formulier gebruiken om je claim in te vullen. Deze kun je vervolgens per mail sturen naar info@marathonsinternational.nl. Wij zullen vervolgens je dossier aanvullen en doorsturen naar Europeesche Verzekeringen. De schadebehandelaar van Europeesche Verzekeringen beoordeelt de claim en neemt contact met ons op voor eventuele vragen.

Wat is de impact van het coronavirus op de annulerings- en reisverzekering?

Bekijk de FAQ op de website van de Europeesche voor antwoord op jouw specifieke vraag.

Wat zijn de polisvoorwaarden voor de annuleringsverzekering inclusief blessuredekking?

De polisvoorwaarden voor de kortlopende annuleringsverzekering kun je terugvinden in dit document. In aanvulling op artikel 2.2.3 van de Algemene Voorwaarden verleent deze verzekering tevens uitkering voor annuleringskosten tengevolge van het moeten annuleren van de reis wegens het feit dat verzekerde als gevolg van een medisch aantoonbaar lichamelijk letsel, ontstaan in de termijn tussen boeken van de reis en vertrek, niet kan deelnemen aan de geplande sport: Een en ander dient te worden aangetoond door middel van een medische verklaring.

Wat zijn de polisvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering?

De polisvoorwaarden voor de kortlopende reisverzekering kun je terugvinden in dit document.

Berlijn

Wat kost marathon Berlijn?

Het startbewijs van de marathon Berlijn kostte in 2022 € 230. Het Berlijn marathon startbewijs kun je alleen boeken in combinatie met een arrangement. Bekijk onze Berlijn marathon pagina voor meer informatie hierover.

Hoeveel deelnemers Berlijn marathon?

In 2022 deden er 45,527 lopers uit 157 landen mee aan de Berlijn marathon. Tijdens de marathon van Berlijn zijn er 34,879 gefinisht.