FAQ

Hieronder vind je alle veelgestelde vragen terug. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag verder!

Marathonreizen

Wat is een voorboeking?

Als je bij ons een voorboeking maakt voor een marathon, informeren we je zodra deze reis te boeken is. Zo krijg je als eerste de kans om het arrangement vast te leggen. Het maken van een voorboeking is gratis en vrijblijvend: je zit dus nog nergens aan vast.

Naar welke marathons bieden jullie reizen aan?

Bekijk voor ons meest actuele aanbod de pagina met de marathonreizen.

Bieden jullie de marathon van Boston ook aan?

Op dit moment bieden wij de marathon van Boston nog niet aan. Zodra we deze marathon aanbieden, kun je deze terugvinden op onze website.

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Berlijn boeken?

We zijn uitverkocht voor de Berlijn marathon 2024. Als je voor de Berlijn marathon 2025 op de hoogte gehouden wil worden, dan kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra er meer bekend is!

Wanneer kan ik een reis naar de Frozen Lake marathon boeken?

De Icebug Frozen Lake Marathon 2025 is nu boekbaar via onze website!

Wanneer kan ik een reis naar het trainingskamp in de Algarve boeken?

Het trainingskamp in de Algarve in januari 2025 is nu boekbaar via onze website!

Wanneer kan ik een reis naar de La Valette Malta Marathon boeken?

Als je voor de La Valette Malta Marathon op de hoogte gehouden wil worden, dan kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra er meer bekend is!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Athene boeken?

We zijn op dit moment uitverkocht voor de Athene marathon 2024. De arrangementen zijn op aanvraag.

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van New York boeken?

We zijn uitverkocht voor de New York marathon 2024. Als je voor de New York marathon 2025 op de hoogte gehouden wil worden, dan kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra er meer bekend is!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Londen boeken?

We zijn uitverkocht voor de Londen marathon 2024. Als je voor de Londen marathon 2025 op de hoogte gehouden wil worden, dan kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra er meer bekend is!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Tokyo boeken?

We zijn uitverkocht voor de Tokyo marathon 2024. Als je voor de Tokyo marathon 2025 op de hoogte gehouden wil worden, dan kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra er meer bekend is!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Chicago boeken?

We zijn uitverkocht voor de Chicago marathon 2024. Als je voor de Chicago marathon 2025 op de hoogte gehouden wil worden, dan kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra er meer bekend is!

Wat voor schoenen moet ik aan tijdens de Icebug Frozen Lake marathon?

Het hele parcours is gemaakt van ijs, dus de marathonorganisatie raadt sterk aan om ‘Spiked shoes’ te dragen (schoenen met metalen ‘puntjes’ aan de onderkant) zodat je de meeste grip hebt. Als je deze niet in je bezit hebt, kun je gebruik maken van schoenen die Icebug beschikbaar stelt tijdens het evenement. Er zullen verschillende modellen en maten beschikbaar zijn voor bruikleen. Alternatieven van ‘spiked shoes’ zijn trailschoenen met een grof profiel, of gewone hardloopschoenen gecombineerd met ‘Shoesteps’. Zelfs met noppen onder je voeten moet je natuurlijk voorzichtig zijn!

Wanneer kan ik een reis naar het Trainingskamp op Mallorca boeken?

Als je voor het trainingskamp op Mallorca op de hoogte gehouden wil worden, dan kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra er meer bekend is!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Sydney boeken?

We zijn uitverkocht voor de Sydney marathon 2024. Als je voor de Sydney marathon 2025 op de hoogte gehouden wil worden, dan kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra er meer bekend is!

Wanneer kan ik een reis naar de marathon van Kaapstad boeken?

Als je voor de Kaapstad marathon 2025 op de hoogte gehouden wil worden, dan kun je het beste een voorboeking maken. Dan informeren we je zodra er meer bekend is!

Annuleren van je marathonreis

Wat zijn de kosten als ik mijn reis wil annuleren?

Per bestemming gelden er verschillende annuleringsvoorwaarden. Bekijk je factuur of de pagina met onze betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de voorwaarden die voor jouw reis gelden.

Zijn er andere mogelijkheden dan annuleren?

Naast annuleren kun je in overleg met het Marathons International team kijken wat de mogelijkheden zijn. Zo kan het zijn dat je misschien wel iemand kent die graag met jouw startbewijs en arrangement de marathon wilt lopen. Vaak kunnen we dan nog een naamswijziging doorvoeren. Het beste kun je een mail sturen naar info@marathonsinternational.nl.

Hoe kan ik mijn reis annuleren?

Wat jammer dat je je reis wilt annuleren! Je kunt het beste een mailtje sturen naar info@marathonsinternational.nl, dan neemt ons team zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe kan ik gebruik maken van de afgesloten annuleringsverzekering?

Als je je reis wenst te annuleren en je hebt een annuleringsverzekering (met blessuredekking) afgesloten, kun je het schade-aangifte Annuleringsverzekering formulier gebruiken om je claim in te vullen. Deze kun je vervolgens per mail sturen naar info@marathonsinternational.nl. Wij zullen vervolgens je dossier aanvullen en doorsturen naar a.s.r. De schadebehandelaar van a.s.r. beoordeelt de claim en neemt contact met ons op voor eventuele vragen.

Verzekeringen

Waar worden de verzekeringen afgesloten?

De annuleringsverzekering inclusief blessuredekking + de reisverzekeringen worden afgesloten bij a.s.r.

Hoe kan ik gebruik maken van de afgesloten annuleringsverzekering?

Als je je reis wenst te annuleren en je hebt een annuleringsverzekering (met blessuredekking) afgesloten, kun je het schade-aangifte Annuleringsverzekering formulier gebruiken om je claim in te vullen. Deze kun je vervolgens per mail sturen naar info@marathonsinternational.nl. Wij zullen vervolgens je dossier aanvullen en doorsturen naar a.s.r. De schadebehandelaar van a.s.r. beoordeelt de claim en neemt contact met ons op voor eventuele vragen.

Wat zijn de polisvoorwaarden voor de annuleringsverzekering inclusief blessuredekking?

De polisvoorwaarden voor de kortlopende annuleringsverzekering kun je terugvinden in dit document. In aanvulling op artikel 2.2.3 van de Algemene Voorwaarden verleent deze verzekering tevens uitkering voor annuleringskosten tengevolge van het moeten annuleren van de reis wegens het feit dat verzekerde als gevolg van een medisch aantoonbaar lichamelijk letsel, ontstaan in de termijn tussen boeken van de reis en vertrek, niet kan deelnemen aan de geplande sport: Een en ander dient te worden aangetoond door middel van een medische verklaring.

Wat zijn de polisvoorwaarden van de kortlopende reisverzekering?

De polisvoorwaarden voor de kortlopende reisverzekering kun je terugvinden in dit document.