Verzekeringen

Deelnemen aan een marathon in het buitenland staat voor een gezellige tijd, waarbij je volop kunt genieten van de marathon en de bestemming. Er kunnen echter ook zaken misgaan of je kunt onverwachts nodig zijn aan het thuisfront.

Met een reisverzekering ben je verzekerd van financiële en persoonlijke hulp. En mocht je onverhoopt met een geldige reden de reis moeten annuleren, dan zijn de kosten van de annulering met een annuleringsverzekering gedekt.

Annuleringsverzekering inclusief blessuredekking
Het lopen van een marathon kost maanden voorbereiding. Dan moet je er niet aan denken dat je uiteindelijk niet kunt starten vanwege een blessure. Nóg erger is het, wanneer dit ook nog eens veel geld gaat kosten. Daarom biedt Marathons International een annuleringsverzekering aan inclusief blessuredekking. In aanvulling op de Algemene Voorwaarden verleent deze verzekering tevens uitkering voor annuleringskosten ten gevolge van het moeten annuleren van de reis wegens het feit dat verzekerde als gevolg van een medisch aantoonbaar lichamelijk letsel, ontstaan in de termijn tussen boeken van de reis en vertrek, niet kan deelnemen aan de geplande sport: een en ander dient te worden aangetoond door middel van een medische verklaring.

De hiervoor verschuldigde toeslagpremie bedraagt 1% over de reissom. Een annuleringsverzekering inclusief blessuredekking kost 6,5% van de reissom, plus € 3,50 poliskosten + 21% assurantiebelasting over de premie en poliskosten.

Reisverzekering
Wanneer je op reis gaat, kan er van alles gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als je onverhoopt ziek wordt of een ongeval hebt. Andere eetgewoonten en hygiënestandaarden kunnen zorgen voor een verhoogde kans op ziekte. Om onbezorgd op reis te kunnen, biedt Marathons International deelnemers met de Nederlandse nationaliteit de mogelijkheid om een reisverzekering inclusief geneeskundige kosten en bagagedekking van Europeesche Verzekeringen af te sluiten. Met een reisverzekering kun je een beroep doen op de alarmcentrale: 24 uur per dag staan er mensen voor je klaar. Deze op maat gemaakte verzekering dekt 100% de kosten voor hulpverlening en medische kosten. Daarnaast is je bagage tot € 3.000 verzekerd. Vaak dekt je eigen zorgverzekering, doorlopende reisverzekering van een bank of creditcardmaatschappij niet alle risico’s. Wij adviseren om dit na te vragen.

De comfort reisverzekering incl. geneeskundige kosten, bagage en ongevallendekking kost € 1,92 (Europadekking) of € 3,07 (Werelddekking) p.p.p.d. plus € 3,50 poliskosten.

Voor de actuele polisvoorwaarden verwijzen wij je naar www.europeesche.nl

Onze specialisten

Valérie

Brand & Operations Manager

Stephan

Sportfysiotherapeut

Manouk

Junior Projectmanager

Henk

Trainer