Verzekeringen

Deelnemen aan een marathon in het buitenland staat voor een gezellige tijd, waarbij je volop kunt genieten van de marathon en de bestemming. Er kunnen echter ook zaken misgaan of je kunt onverwachts nodig zijn aan het thuisfront.

Met een reisverzekering ben je verzekerd van financiële en persoonlijke hulp. En mocht je onverhoopt met een geldige reden de reis moeten annuleren, dan zijn de kosten van de annulering met een annuleringsverzekering gedekt.

Kortlopende Annuleringsverzekering met blessuredekking
Als je de reis onverhoopt moet annuleren, dan worden de kosten van de annulering door de annuleringsverzekering gedekt tot 100%. Bekijk de verzekeringskaart voor de voorwaarden. De blessuredekking is een speciale dekking. Deze dekt de annuleringskosten als je de reis moet annuleren door een blessure ontstaan tussen boeken en vertrek en je daardoor niet kunt deelnemen aan de marathon. In aanvulling op de Algemene Voorwaarden verleent deze verzekering tevens uitkering voor annuleringskosten ten gevolge van het moeten annuleren van de reis wegens het feit dat verzekerde als gevolg van een medisch aantoonbaar lichamelijk letsel, ontstaan in de termijn tussen boeken van de reis en vertrek, niet kan deelnemen aan de geplande sport: een en ander dient te worden aangetoond door middel van een medische verklaring. Afsluiten is mogelijk tot 7 dagen na boeking.

Een annuleringsverzekering inclusief blessuredekking kost 6,5% van de reissom, plus € 3,50 poliskosten + 21% assurantiebelasting over de premie en poliskosten.

Kortlopende Allrisk Annuleringsverzekering
Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je je geboekte reis annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Je kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden je de reis wilt annuleren. De reden moet wel ‘onvoorzien’ zijn en ’buiten je schuld’. Een aangepast reisadvies is een voorbeeld van onvoorzien en buiten je schuld. Je krijgt in dit geval dan 75% van de annuleringskosten vergoed. Let op: Bij een blessure wordt in tegenstelling tot de kortlopende annuleringsverzekering met blessuredekking maximaal 75% vergoed.

Een Allrisk annuleringsverzekering kost 7% van de reissom, plus € 3,50 poliskosten + 21% assurantiebelasting over de premie en poliskosten.

Kortlopende Reisverzekering Optimaal
Wanneer je op reis gaat, kan er van alles gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als je onverhoopt ziek wordt of een ongeval hebt. Andere eetgewoonten en hygiënestandaarden kunnen zorgen voor een verhoogde kans op ziekte. Om onbezorgd op reis te kunnen, biedt Marathons International deelnemers met de Nederlandse nationaliteit de mogelijkheid om een reisverzekering inclusief geneeskundige kosten en bagagedekking van a.s.r. af te sluiten. Met een reisverzekering kun je een beroep doen op de alarmcentrale: 24 uur per dag staan er mensen voor je klaar.

De optimaal reisverzekering incl. personenhulp, bagage, geneeskundige kosten, geld, reis rechtsbijstand en ongevallendekking kost € 2,77 (Europadekking) of € 4,02 (Werelddekking) p.p.p.d. plus € 3,50 poliskosten + 21% assurantiebelasting.

Voor de actuele polisvoorwaarden verwijzen wij je naar www.asr.nl

Onze specialisten

Manouk

Teamlead

Mary-Alice

Back Office Specialist

Marja

Project manager

Mari

Foto- en videograaf