'Als ik een marathon loop, dan loop ik hem in New York!'

De TCS New York City Marathon staat bekend als één van de populairste marathons ter wereld. Is het de stad? Het publiek? Of de finish in Central Park? Mireille (43) en Esther (33) zijn met Marathons International mee op reis en delen graag hun verhaal.

“Als ik een marathon loop, dan loop ik hem in New York!” lacht Mireille. Voor Mireille is het de eerste keer dat ze deze afstand gaat lopen, Esther heeft haar debuut in 2015 in Rotterdam gehad. De dames hebben elkaar leren kennen als collega’s maar zijn inmiddels goede (hardloop)vriendinnen geworden.

Beide zien de marathon van New York als een magisch evenement. De verhalen van anderen, de beelden online en de dynamiek van de stad zorgen ervoor dat zij hier voor hun volgende medaille gaan. En, als ze doen willen ze het gelijk goed doen. Geen zorgen over details en alles door een ervaren team zowel vooraf als op locatie goed geregeld. Het belangrijkste is voor hen om tijdens de marathon te genieten. Ze hebben beide een soms wat bewogen jaar gehad en ze zien de marathon als de start van een nieuwe periode.

Doordeweeks trainen ze bij hun lokale loopvereniging, in het weekend werken ze samen de lange duurlopen af. Wat hun favoriete training was? “De 32 kilometer loop door Baarn en langs het Paleis Soestdijk”, vertelt Esther. “Ik liep zo lekker!”

Gezien op: Runner's World

Onze specialisten

Manouk

Teamlead

Mary-Alice

Back Office Specialist

Marja

Project manager

Mari

Foto- en videograaf