De Icebug Frozen Lake Marathon 2022!

De Icebug Frozen Lake Marathon is een unieke marathon over een bevroren meer die we als hele en halve marathon aanbieden. Tijdens dit unieke evenement loop je in een winter wonderland tussen de bergen van Noorwegen! In deze blog zullen we alle belangrijke vragen beantwoorden, zodat je zonder zorgen fris aan de start kan staan van de Icebug Frozen Lake marathon 2022!

Waar wordt de Frozen Lake Marathon 2022 gehouden?

De Frozen Lake Marathon 2022 wordt gehouden in de Tisleifjorden op 819 meter hoogte boven zeeniveau. Deze fjorden bevinden zich in de Noorse gemeente Göl en Hemsedal in Buskerud en de gemeente Nord-Aurdal in Oppland.

Wat voor kleding moet ik aan?

De marathon vindt plaats in een Alpine klimaat, wat betekent dat het weer vaak onvoorspelbaar is. Wij raden aan om daarom kleding mee te nemen voor alle weersomstandigheden. De temperatuur schommelt daarbij tussen de 4 en -8 graden Celsius.

Is hardlopen over ijs niet spekglad? En moet ik speciale schoenen aan?

De ondergrond van het marathon parcours bestaat uit 100% ijs. Dit is een compleet andere loopervaring dan in een stad! De marathonorganisatie raadt dus sterk aan om ‘Spiked shoes’ te dragen (schoenen met metalen ‘puntjes’ aan de onderkant) zodat je de meeste grip hebt. Als je deze niet in je bezit hebt, kun je gebruik maken van schoenen die Icebug beschikbaar stelt tijdens het evenement. Er zullen verschillende modellen en maten beschikbaar zijn voor bruikleen. Alternatieven van ‘spiked shoes’ zijn trailschoenen met een grof profiel, of gewone hardloopschoenen gecombineerd met ‘Shoesteps’. Zelfs met noppen onder je voeten moet je natuurlijk voorzichtig zijn!

Krijg ik ook eten en drinken langs het parcours?

Zeker! Langs het parcours zullen op 8 verschillende kilometerpunten energie stations aanwezig zijn, waar je sportdrank, water, koffie, energierepen, bananen, augurken, kaneelbroodjes, chips en snoep kunt krijgen.

Zijn er ook nog extra activiteiten te doen naast de marathon?

Naast dat je de marathon op zaterdag 26 maart loopt kun je ook nog tal van andere activiteiten doen. Zo kun je op vrijdagmiddag en zondagmiddag een wandeling met sneeuwschoenen maken, gaan langlaufen of zelfs ijsvissen. Naast deze inbegrepen activiteiten kun je ook tegen betaling huskytochten en/of sneeuwscooter tochten maken. Een afwisselend programma waarbij je ook een stukje winters Noorwegen ontdekt en ervaart!

Is de reis ook leuk voor supporters?

Natuurlijk! Naast dat het een zeer unieke marathon is voor de loper, geeft het ook een hele andere beleving voor de supporter. Met een warme drank langs het parcours staan om jouw loper aan te moedigen in deze wondere ijswereld. Naast de marathon zijn er nog vele andere activiteiten, zoals hierboven beschreven, om de winterpret te beleven!

Wil jij ook bij dit unieke evenement aanwezig zijn? Boek voor eind november je arrangement naar de Frozen Lake (Halve) Marathon en ontvang de snowsteps gratis bij je arrangement!

Onze specialisten

Valérie

Brand & Operations Manager

Manouk

Projectmanager

Mary-Alice

Back Office Specialist

Mari

Foto- en videograaf