FAQ in verband met coronacrisis

Gaat mijn reis door?

Ik heb een reis geboekt naar de marathon van Londen. Gaat deze reis door?

Update 7 augustus 10:30: Door de beperkingen die voortvloeien uit de coronacrisis is de marathon van Londen op 4 oktober 2020 geannuleerd. Hierover zijn alle lopers geïnformeerd, middels een e-mail naar de hoofdboeker.

Ik heb een reis geboekt naar de marathon van New York. Gaat deze reis door?

Update 24 juni 16:15: De marathonorganisatie heeft in samenspraak met de burgemeester van New York het moeilijke besluit moeten nemen om de marathon op 1 november te annuleren. Hoewel dit gezien de recente ontwikkelingen misschien niet helemaal onverwachts komt, blijft het natuurlijk een grote teleurstelling. Dat begrijpen wij helemaal. We gaan natuurlijk ons uiterste best doen om dit voor iedereen zo goed mogelijk op te lossen. We zijn in afwachting van nadere informatie uit New York. Voor meer informatie verwijzen we op dit moment naar de website van de NYRR. We hebben dit bericht zojuist ontvangen en gaan er direct mee aan de slag. We willen je alvast bedanken voor je geduld en vragen om te wachten op nader bericht van ons. Houd deze FAQ in de gaten, zodra er meer informatie bekend is zullen wij dit hier publiceren.

Ik heb een reis geboekt naar de marathon van Berlijn. Gaat deze door?

Door de beperkingen die voortvloeien uit de coronacrisis zal de marathon van Berlijn niet kunnen doorgaan op 27 september 2020. Hierover zijn alle lopers geïnformeerd, middels een e-mail naar de hoofdboeker. Wij zijn nu in afwachting van een bericht van de marathonorganisatie of de marathon wordt verplaatst naar een latere datum, dan wel wordt geannuleerd. Zodra we hier meer over weten, zullen we je z.s.m. informeren per e-mail. Deze informatie wordt verstuurd naar de hoofboeker.

Update 24 juni 16:15: Zojuist is bekend geworden dat de marathon van Berlijn op 27 september 2020 definitief is geannuleerd. We hebben dit bericht zojuist ontvangen en gaan er direct mee aan de slag. We willen je alvast bedanken voor je geduld en vragen om te wachten op nader bericht van ons. Houd deze FAQ in de gaten, zodra er meer informatie bekend is zullen wij dit hier publiceren.

Ik heb een reis geboekt naar de marathon van Dublin. Gaat deze door?

Door de beperkingen die voortvloeien uit de coronacrisis is de marathon van Dublin op 25 oktober 2020 geannuleerd. Hierover zijn alle lopers geïnformeerd, middels een e-mail naar de hoofdboeker.

Ik heb een reis geboekt naar de marathon van Chicago. Gaat deze door?
Door de beperkingen die voortvloeien uit de coronacrisis is de marathon van Chicago 2020 geannuleerd. Hierover zijn alle lopers geïnformeerd, middels een e-mail naar de hoofdboeker.

Voorwaarden

Is er een wijziging in de voorwaarden in verband met de coronacrisis?

De voorwaarden die op je factuur/boekingsbevestiging staan vermeld nog steeds van toepassing, tenzij je bericht hebt ontvangen dat je reis is geannuleerd. Voor New York geldt een andere regeling: Als het je niet lukt (of als het niet kan) om voor 30 juni 2020 te betalen, dan kun je hiervoor uitstel krijgen. Zorg dan dat het restantbedrag voor 1 augustus 2020 op onze rekening staat. Het rekeningnummer kun je terugvinden op je factuur. Wil je hier gebruik van maken? Stuur ons dan even een berichtje per e-mail. De annuleringsvoorwaarden blijven ongewijzigd.

Ik denk niet dat de marathon doorgaat, kan ik nu annuleren?

Je kunt altijd zelf kiezen om je reis te annuleren. Echter, zo lang de marathon gepland staat en de reis kan worden uitgevoerd, gelden de reguliere voorwaarden zoals op je factuur/boekingsbevestiging staan vermeld en worden de annuleringskosten conform die voorwaarden berekend.

Binnenkort moet ik het restant van mijn reissom betalen. Ik denk dat de kans bestaat dat de reis niet doorgaat omdat ik denk dat de marathon niet doorgaat. Ben ik dan toch verplicht om nu de restantbetaling over te maken?

Zolang de marathonreis niet is geannuleerd komt de betalingsverplichting niet te vervallen.

Ben ik mijn geld kwijt als de reis wordt geannuleerd nadat ik heb betaald?

Nee, als de reis geen doorgang kan vinden i.v.m. de coronacrisis ben je je geld niet kwijt. Je ontvangt een corona-voucher ter waarde van je reeds betaalde gelden.

Ik heb een kamer op indeling geboekt, maar ik wil niet langer een kamer delen. Kan ik dit wijzigen?

Ja, neem even contact met ons op per e-mail: info@marathonsinternational.nl. We kunnen de beschikbaarheid en toeslag voor een eenpersoonskamer dan voor je checken. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om het verschil in prijs te regelen met je kamergenoot waarmee je op indeling had geboekt.

 

Corona-voucher

Wanneer krijg ik een corona-voucher?

Als je marathonreis vanwege de coronacrisis wordt geannuleerd ontvang je een corona-voucher ter waarde van de door jou betaalde reissom.

Wat kan ik met een corona-voucher?

Je kunt deze voucher inwisselen als (deel)betaling bij boeking van een volgende marathonreis.

Hoe lang is het corona-voucher geldig?

Deze voucher kan tot 1 jaar na uitgiftedatum worden ingeleverd als (deel)betaling voor een nieuwe marathonreis. Je hoeft niet binnen een jaar op reis te gaan. Je kunt ook binnen dat jaar een reis boeken die verder in de toekomst ligt.

Bij het annuleren van een reis krijg ik een corona-voucher i.p.v mijn geld terug. Mag dit?

Branchevereniging ANVR heeft de corona-voucher ontwikkeld. We verkeren op dit moment in een zeer uitzonderlijke situatie. Hierdoor wordt deze voucher gezien als een passende oplossing, de uitgifte van deze corona-voucher word ondersteund door de Europese Commissie, het Ministerie van Economische Zaken en de ACM. Dit geldt nog steeds, ook na de uitspraak van de Europese Commissie op woensdag 13 mei 2020. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) biedt dekking voor de corona-vouchers die tussen 16 maart en 31 december 2020 worden uitgegeven. Jouw betaalde gelden zijn dus gegarandeerd, je loopt geen risico.

Kan ik toch mijn geld terugkrijgen?

Ja, als je je corona-voucher na een jaar niet hebt kunnen inwisselen kun je een jaar na uitgifte een verzoek tot terugbetaling indienen en wordt het geld terug betaald.

Ik wil niet op reis vanwege de coronacrisis. Kan ik annuleren en een corona-voucher krijgen?

Nee, helaas kan dat niet. Je kunt altijd je marathonreis zelf annuleren maar wij hanteren in dat geval de reguliere annuleringsvoorwaarden.

Is het corona-voucher persoonsgebonden?

Ja, het voucher staat op naam en is niet overdraagbaar.

Ik lees veel negatieve berichten in de media over het corona-voucher, is het voucher dat ik krijg wel gedekt?

De corona-vouchers die wij uitgeven, voldoen aan de afspraken die met ACM, SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) en ANVR zijn gemaakt. De negatieve berichtgeving heeft betrekking op losse vliegtickets. Daarvoor gelden andere regels en voorwaarden. Jouw marathonreis is een zgn. pakketreis. Het corona-voucher dat hiervoor wordt uitgegeven valt volledig onder de dekking van de  SGR-regeling.

 

Veiligheid

Als de reis doorgaat, is het dan veilig?

Wij volgen de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de protocollen zoals opgesteld door branchevereniging  ANVR. We houden ons uiteraard aan de richtlijnen van de RIVM en tevens ook aan de lokaal geldende richtlijnen. We werken hiervoor nauw samen met onze lokale partners. Op dit moment komt het reizen naar een aantal bestemmingen weer voorzichtig op gang. Het is op dit moment nog niet exact te zeggen welke maatregelen er precies worden genomen voor de reizen in het najaar. In een later stadium, korter voor vertrek zullen we je hierover nader informeren. Dan hebben we ook de up tu date informatie beschikbaar. Mochten er door aanpassing van richtlijnen en protocollen wijzigingen noodzakelijk of mogelijk zijn, dan zullen we dit doen. Ook als u al op reis bent. Uiteraard monitoren wij dit nauwlettend.

Waar vind ik meer informatie over het coronavirus en reizen?

Check onderstaande websites voor meer informatie:

Heb je nog andere vragen? Stuur ons dan een e-mail: info@marathonsinternational.nl