Frozen Lake (Half) Marathon 2022

Ga jij volgend jaar een nieuwe uitdaging aan? Loop in maart 2022 een hele of halve marathon op 100% natuurlijk ijs tijdens de 4e editie van de Icebug Frozen Lake Marathon! De wedstrijd vindt plaats op het Tisleifjorden meer in Noorwegen op 25 km afstand van het plaatsje Gol. Het is het meest vlakke parcours ter wereld!

Het meer ligt 819 meter boven zeeniveau en het ijs is op de meeste plekken wel 80 cm dik. Hiermee heeft het ijs een draagvlak van ongeveer 30.000 kg. Het parcours wordt enkele dagen voor het evenement gecreëerd en zorgvuldig geïnspecteerd. Het bevroren meer wordt meestal gebruikt door autofabrikanten om banden te testen onder ijzige omstandigheden. Maar, tijdens dit weekend is dit meer het terrein van de lopers!

Wij bieden een compleet verzorgd arrangement aan inclusief vlucht, hotel, gegarandeerd startbewijs, activiteiten én maaltijden. Van ontbijt tot diner: alles is inclusief!

Maak nu gratis en vrijblijvend een voorboeking waarmee je als eerste bericht ontvangt zodra het arrangement definitief kan worden geboekt. Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op, we helpen je graag verder!

Wil jij erbij zijn in 2022?

Maak een voorboeking!
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Programma

De datum van de 4e editie van de Frozen Lake Marathon is nog niet bekend. Onderstaand programma is onder voorbehoud van wijzigingen. 

Donderdag
Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam naar Oslo Airport Gardermoen (OSL). Wanneer je aangekomen bent op het vliegveld, brengt de express trein je binnen 20 minuten naar Oslo Centraal Station. Vanaf Oslo Centraal Station neem je de trein naar Gol. De treinreis duurt ongeveer 3 uur. Tijdens de reis kun je genieten van de prachtige omgeving die Noorwegen te bieden heeft. Wanneer je in Gol bent aangekomen, staat er een shuttle bus op je te wachten om je naar het hotel te brengen. In het hotel staat er een lichte snack voor je klaar en kun je voor de open haard bijkomen van je reis.

Vrijdag
’s Ochtends staat het ontbijt voor je klaar. Vandaag heb je een dag om de omgeving te verkennen. Je kunt deel nemen aan de verschillende activiteiten die worden georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken met sneeuwschoenen aan, gaan langlaufen of ijsvissen. Tegen betaling zijn er ook mogelijkheden om een huskytocht te maken. ’s Middags kun je lunchen in het hotel (inclusief). 

In de avond wordt The Frozen Lake Nightrun georganiseerd. Dit is een warm-up run zonder tijdsregistratie waarbij je 5 km op het ijs loopt. Dit is ook leuk voor supporters om aan mee te doen! Je wordt opgehaald bij het hotel en per bus naar het meer gebracht. Het parcours wordt verlicht door fakkels. Daarnaast raden we je aan om een hoofdlamp te dragen zodat je goed kunt zien waar je loopt. 

Aansluitend wordt er een pasta party georganiseerd zodat je goed gestapeld aan de start staat!

Zaterdag: Race day!
Vandaag is het zo ver, vandaag ga jij de uitdaging aan! Na het ontbijt word je per bus naar het meer gebracht. Om 10:00 uur klinkt het startschot van de Frozen Lake Marathon. Om 11:00 uur klinkt het startschot van de halve marathon.

Wat een bijzondere ervaring, hardlopen op het ijs! Tijdens het lopen geniet je van de rustige, maar vooral prachtige omgeving. Wanneer je gefinisht bent en je je welverdiende medaille in ontvangst hebt genomen, staat er een lokale soep met brood klaar om je op te warmen na je prestatie.

‘s Avonds is kun je je overwinning vieren tijden de Frozen Lake Marathon After Party Diner buffet. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je met de andere lopers napraten over deze unieke hardloopervaring!

 

Zondag
Vandaag heb je nog de hele dag om te genieten van de omgeving. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waar je aan kunt deelnemen. Als je iets actiefs wilt ondernemen, kun je een husky-tour maken, een sneeuwscooter huren of gaan ijsvissen (tegen betaling).  Deze activiteiten zullen tussen ontbijt, lunch en diner plaatsvinden (inbegrepen).

Maandag
Helaas zit het avontuur er alweer op. Na het ontbijt wordt je opgehaald en per bus naar Gol station gebracht. In Gol ga je met de trein richting Oslo. Vanaf hier pak je de sneltrein richting het vliegveld om vervolgens terug te vliegen naar Nederland. Tijd om je medaille te laten zien!

Icebug Frozen Lake Marathon

Parcours Icebug Frozen Lake Marathon
De wedstrijd bestaat uit één of twee rondes op een parcours met een lengte van 21,1 km. Het parcours over het ijs wordt goed in de gaten gehouden om ervoor te zorgen dat deze er op zijn best bij ligt. Het definitieve parcours wordt een paar dagen voor de race uitgezet om de veiligheid te garanderen.

Onderweg staan er verzorgingsposten om jezelf weer op te laden. Je vind hier sportdrank, water, koffie, energierepen, bananen, augurken (!), cinnamon rolls, chips en snoepjes.

Kledingvoorschriften

Schoenen
Het hele parcours is gemaakt van ijs, dus deelnemers moeten schoenen met noppen dragen. Zelfs met noppen onder je voeten moet je natuurlijk voorzichtig zijn!

Kleding
Omdat de race op alpine terrein plaatsvindt, kan het weer een beetje onvoorspelbaar zijn. Er wordt geadviseerd om kleding mee te nemen voor alle verschillende soorten weersomstandigheden. Vooral veel laagjes!

 • Loperspakket inclusief gegarandeerd startbewijs voor de Icebug Frozen Lake Marathon of Half Marathon
 • The Frozen Lake Nightrun 5km 
 • Rechtstreekse retourvlucht vanaf Amsterdam
 • Alle genoemde maaltijden
 • 4 Hotelovernachtingen
 • Verschillende transfers
 • The Frozen Lake Nightrun 5 km voor supporters (bij te boeken voor € 30,-)
 • Transfer vanaf het vliegveld naar Oslo Centraal Station
 • Transfer vanaf Oslo Centraal station naar het vliegveld
 • Transfer Oslo Centraal Station – Gol Station
 • Transfer Gol Station – Oslo Centraal Station 
 • Transfer Gol Station – Hotel 
 • Transfer Hotel – Gol station
 • Transfer van- en naar het meer tijdens het weekend

Met een goed gevoel op reis

Marathons International is een activiteit van GI Travel, onderdeel van De Reisspecialisten Groep B.V. GI Travel is lid van ANVR en SGR. Zeer belangrijk voor u als klant, zeker in deze woelige tijden. SGR garandeert financiële veiligstelling, ANVR garandeert dat haar deelnemers aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, alsmede dat haar leden lid zijn van de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Deze stichting vergoedt bij calamiteiten op de reisbestemming eventueel extra te maken kosten en  vergoedt ongenoten reisdagen wegens eerder afbreken van de reis. Daarnaast is Marathons International al 25 jaar lid van T.O.U.R.S. Hierin zijn de meest vooraanstaande marathonreisorganisaties ter wereld verenigd.

Logo--ANVR  Logo-SGR  Logo-Calamiteitenfonds  Logo-Tours