Tokyo Marathon 2021

De marathon van Tokyo… bij wie staat deze marathon niet op zijn bucketlist? Voor sommigen is het de laatste marathon die zij moeten voltooien tot zij de befaamde Abbott World Marathon Majors medaille mogen ontvangen, anderen willen graag meedoen aan één van de grootste en snelste marathons van Azië om hun PR te verbeteren. Wat is jouw motivatie? In 2021 staan er 37500 marathonlopers aan de start van dit loopfestijn in de hoofdstad van Japan. Het is een goed georganiseerde wedstrijd waarbij de route jou door de stad vol wolkenkrabbers langs diverse highlights brengt. Er is genoeg te zien onderweg!

Deze reis wordt aangeboden op Fly & Sleep basis, waarbij wij voor jou  vlucht, hotel, transfers naar de start van de marathon en ook weer vanaf de finish naar het hotel en het startbewijs verzorgen. Omdat wij begrijpen dat je misschien nog wel langer wilt blijven in deze wereldstad of meer van Japan zou willen zien, bieden wij jou de service om je verblijf te verlengen indien je hier interesse in hebt. Samen zullen we kijken naar jou wensen, alles om jou een onvergetelijke ervaring te bezorgen!

 

Maak een voorboeking!

Programma Fly & Sleep

Onderstaand programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Woensdag 13 oktober 2021
Vandaag vertrek je met een rechtstreekse vlucht met KLM vanaf Amsterdam naar Tokyo. Het is in Japan 7 uur later dan in Nederland, waardoor je de volgende ochtend arriveert. 

Donderdag 14 oktober 2021
Na aankomst op de luchthaven in Tokyo ga je op eigen gelegenheid naar  het 4-sterren hotel New Otani Tokyo. Dit hotel ligt precies tussen de start en finish area. Onderweg kan je je alvast verwonderen over deze grote stad. Na het inchecken kan je rustig even bijkomen op je kamer, waarna je de hele dag nog voor je hebt! Mocht je kamer bij aankomst in het hotel nog niet beschikbaar zijn, dan kun je je bagage alvast in het hotel afgeven. Je kan ervoor kiezen om vandaag  alvast een bezoek te brengen aan de marathonexpo. Hier kan je je startbewijs ophalen, meer informatie vinden over de marathon en natuurlijk je hardloop collectie aanvullen! Je kan ook besluiten om dit op vrijdag te doen en vandaag te acclimatiseren en de stad een beetje te verkennen. Wat je zelf prettig vind!

Vrijdag 15 oktober 2021
Na een nacht goed slapen ben je uitgerust om vandaag weer lekker op pad te gaan! Je hebt ook deze dag helemaal ter vrije besteding. Als je je benen wil sparen, kan je ervoor kiezen om met een hop on, hop off bus door de stad te rijden. Zo zie je al rijdend alle highlight voorbij komen. Wil je écht een goed overzicht van de stad? Breng dan een bezoekje aan de Skytree, de hoogste vrijstaande toren ter wereld! Misschien kan je de marathonroute vanaf bovenaf wel zien!

Zaterdag 16 oktober 2021
Kan jij ook niet wachten tot het zondag is en heb je wel zin in wat voorpret? Doe dan samen met je supporters mee aan de Friendship Run! Tickets voor deze run kan je aanschaffen op de expo. De openingsceremonie start om 10:45 uur en deze fun run van 4 kilometer begint ongeveer een kwartier na opening. Plezier gegarandeerd!

 

Zondag 17 oktober 2021
Vandaag is de dag… de dag van de Tokyo Marathon! Je wordt vroeg per transfer opgehaald om naar de start in de wijk Shinjuku te gaan. De start van de marathon is om 09:10 uur. De supporters kunnen jou op verschillende punten langs het parcours aanmoedigen. De laatste finisher moet binnen zijn om 16:10 uur. Nadat je
bent gefinisht kan je met de shuttle weer terug naar het hotel. Je benen hebben genoeg gelopen!

Zodra je in het hotel bent aangekomen kan je jezelf even opfrissen. Nadat je bent opgefrist, kan je richting de After Run Party gaan. Hier komen internationale deelnemers en supporters samen om de prestaties die vandaag zijn neergezet te  vieren! Het begint om 18:00 uur en duurt tot 21:00 uur. Een ticket voor deze party zit inbegrepen in het arrangement.

Maandag 18 oktober 2021 – Medal Monday 
Na vijf mooie en intense dagen ben jij een hele ervaring rijker. Na het ontbijt check je uit en ga je op eigen gelegenheid naar het vliegveld. Je land dezelfde middag nog door het tijdverschil, tijd om je medaille te laten zien aan de thuisblijvers!

Dit programma is het basis programma dat wij aanbieden en valt naar wens uit te breiden. De prijs hiervoor is op aanvraag.

Gedurende deze reis naar Tokyo Marathon is een geen reisbegeleiding van Marathons International aanwezig. Je krijgt bij de reisbescheiden uitgebreide informatie over de gehele reis en een plattegrond met een routebeschrijving naar alle belangrijke locaties. Tevens ontvang je een noodnummer, wat je 24-uur per dag kunt bellen in geval van onverhoopte calamiteiten. Je gaat dus goed verzorgd en voorbereid op reis!

 

Marathoninformatie

Parcours Tokyo Marathon

Impressie Tokyo Marathon

Hotelinformatie

New Otani Tokyo ****

Het 4-sterren New Otani Tokyo ligt in het centrum van Tokyo, al vergeet je dat soms vanwege de prachtige Japanse tuin die het hotel omringt. Het is een comfortabel hotel en heeft 5 metrostations op minder dan 10 minuten lopen. Het dichtstbijzijnde metrostation bevindt zich op slechts 300 meter, dit is het station Akasaka-Mitsuke. Je kan vanaf dit station de wijken Ginza, Shibuya en Shinjuku gemakkelijk bereiken. Het is dus een centraal gelegen hotel en gemakkelijk om vanaf hier de stad te verkennen! Tevens ligt het hotel tussen de start en de finish van de marathon, waardoor je op de marathondag een korte transfer tijd hebt.

In het hotel zijn meer dan 30 verschillende restaurants te vinden, waardoor je eigenlijk niet eens de deur uit hoeft om wat te eten. Je kan je natuurlijk wagen aan de lokale keuken, maar ook als je trek heb in iets westers of bijvoorbeeld een steak kan je hier goed terecht. Het Sky Restaurant draait zelfs rond en geeft je een panoramisch uitzicht van 360 graden over de stad.

Heb je genoeg van de stad gezien en wil je even ontspannen? Dat kan natuurlijk ook! Je kan dan gebruik maken van de spa, de sauna, het binnen- en buitenzwembad of misschien wel de fitnessruimte. Ook worden er massages aangeboden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De kamers
De kamers zijn ingericht met natuurlijke kleuren en voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders en een minibar. Je kunt kiezen tussen een kamer met twee losse bedden of een tweepersoonsbed.

Met een goed gevoel op reis

Marathons International is een activiteit van GI Travel, onderdeel van De Reisspecialisten Groep B.V. GI Travel is lid van ANVR en SGR. Zeer belangrijk voor u als klant, zeker in deze woelige tijden. SGR garandeert financiële veiligstelling, ANVR garandeert dat haar deelnemers aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, alsmede dat haar leden lid zijn van de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Deze stichting vergoedt bij calamiteiten op de reisbestemming eventueel extra te maken kosten en  vergoedt ongenoten reisdagen wegens eerder afbreken van de reis. Daarnaast is Marathons International al 25 jaar lid van T.O.U.R.S. Hierin zijn de meest vooraanstaande marathonreisorganisaties ter wereld verenigd.

Logo--ANVR  Logo-SGR  Logo-Calamiteitenfonds  Logo-Tours

Print Friendly, PDF & Email