Marathons International… You run, we care!

IMG_7191
IMG_1486
IMG_7154
IMG_7249
26
IMG_7568
IMG_7661
IMG_7697
IMG_7744
IMG_7828
TCSNYCM16_Charities_10
20161105_152216

TCS New York City Marathon 2018

0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Marathon der Marathons

De 48e editie van de TCS New York City Marathon. Die loop je niet gewoon, die onderga je!
“Zij die hem nog nooit gelopen hebben, dromen ervan…..Zij die hem ooit liepen, vergeten hem nooit! “

Het is voor ons dé slogan die verbonden is aan de Marathon der Marathons. Met ruim 50.000 lopers blijft het een indrukwekkend evenement. De stad, de enthousiaste mensen langs de kant, de diversiteit, dit alles maakt deze marathon met recht “de Marathon der Marathons”! Niet voor niets mogen wij jaarlijks vele repeaters in New York begroeten!

Op 4 november 2018 klinkt het startschot voor één van de grootste én meest bekende marathons ter wereld. Een marathon met meer dan 50.000 lopers, 1 miljoen dolenthousiaste toeschouwers langs de kant, de start aan de voet van de indrukwekkende Verrazano-Narrows Bridge, met een parcours door de vijf wijken van New York. Onderweg kom je vier pittige bruggen tegen en loop je 42,195 km dwars door deze fantastische wereldstad! 

Meer informatie over de marathon? Scroll dan verder naar beneden. In de aanloop naar het vertrek naar New York zullen we je regelmatig informeren over je reis, ontvang je tips van onze trainers en zullen we nog veel meer informatie over de marathon met je delen op onze informatiepagina (enkel toegankelijk voor onze lopers!).

Allereerst presenteren wij met trots onze arrangementen voor de TCS New York City Marathon 2018!

Wil jij erbij zijn in 2019?

KLIK HIER VOOR HET MAKEN VAN EEN VOORBOEKING

Onze arrangementen

Uit ervaring weten wij dat iedereen andere wensen heeft, daarom bieden wij je de keuze uit drie verschillende reisarrangementen naar diverse hotels op Manhattan! Uiteraard voldoen onze hotels aan strenge criteria. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat je uitgerust aan de start verschijnt. De door ons gekozen hotels krijgen van onze klanten een gemiddelde waardering van een 8! 

Rechtstreeks vliegen of met een overstap? De keuze is aan jou! Bij al onze arrangementen kun je uit beide mogelijkheden kiezen.

Wij willen je graag optimale flexibiliteit bieden! Zo kun je bij ons aanvragen om op andere dagen en/of andere tijden te vliegen dan weergegeven bij onze arrangementen. Hiermee kan het arrangement van je keuze volledig naar eigen wens worden aangepast. De voorwaarde is wel dat de route gelijk blijft en dat ofwel de heen– of terugvlucht hetzelfde is als in ons basisarrangement.

 • YOU RUN, WE CARE! ARRANGEMENT
  Wil jij je helemaal focussen op het lopen van de marathon en verder alle ‘randzaken’ door ons laten regelen, kies dan voor dit arrangement! Naast dat we vluchten, hotel, transfers en startbewijs voor je boeken, is het Marathons International team aanwezig in New York om je met raad en daad bij te staan. Zij beantwoorden al je vragen tijdens het dagelijkse spreekuur en begeleiden je bij het ophalen van het startbewijs op de Expo. Na de marathon organiseren we een gezellige Fun after the Run borrel, waar we graag proosten op je succes, natuurlijk op onze kosten! Ook ontvang je bij dit arrangement nog een aantal extra’s zoals een sport-windbreaker voor de lopers, een aanmoedigingspakket voor de supporters én per boeking een jaarabonnement op Runner’s World Magazine

 • FLY & SLEEP ARRANGEMENT
  Wil je door ons je vlucht, hotel en voor de loper een startbewijs laten regelen maar heb je geen behoefte aan een compleet verzorgd programma, kies dan voor ons Fly & Sleep arrangement. 

 • FLY & RUN ARRANGEMENT
  Wil je alleen een vlucht en startbewijs? Ook dat kan, kies dan voor het ‘Fly & Run’ arrangement. Let op, voor ons ‘Fly & Run’ arrangement zijn een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar, hierbij geldt vol=vol! Wil je wel zeker zijn van deelname aan de marathon? Boek dan het ‘You run, we care’ arrangement of het ‘Fly & Sleep’ arrangement.

Loperspakket

 • Gegarandeerd startbewijs voor de TCS New York City Marathon 2018
 • Ticket voor Pasta Party (TCS New York City Marathon Eve Dinner)
 • Medaille en certificaat (bij het uitlopen van de marathon)
 • Officieel TCS New York City Marathon 2018 technisch hardloopshirt
 • Transfer met eigen bus van Marathons International naar de start van de marathon (bij alle arrangementen!)
 • Goedgevulde goody bag
 • Gratis toegang tot de TCS New York City Marathon Expo
 • Parade of Nations, openingsceremonie en vuurwerkshow
 • Post-finish Recovery bag

YOU RUN, WE CARE

1389per persoon
 • Vanafprijs o.b.v. een 2-persoonsbezetting
Lees meer over dit arrangement

FLY & SLEEP

1255per persoon
 • Vanafprijs o.b.v. een 2-persoonsbezetting
Lees meer over dit arrangement

FLY & RUN

1295per persoon
 • Vanafprijs o.b.v. de voordeligste vluchten
Lees meer over dit arrangement
 • Vlucht (naar keuze KLM of British Airways)
 • Transfers luchthaven – hotel v.v.
 • Transfer naar de start met Marathons International bus (lopers)
 • Marathonbriefing en verkenningsloop in Central Park voor de lopers
 • Hotelovernachtingen in comfortabele middenklasse en luxe hotels op Manhattan
 • Gratis WiFi voor onze gasten in al onze hotels
 • Dagelijks spreekuur in het hotel voor al je vragen
 • Ophalen startbewijs onder begeleiding van Marathons International trainer
 • Transfer per bus naar Marathons International Supporterspunt 
 • Maandelijks tips en adviezen van onze trainers
 • Fun after the Run borrel
 • Een sport-windbreaker voor de lopers
 • Supporters ontvangen een Marathons International aanmoedigingspakket, incl. windjack
 • Per boeking een jaarabonnement op Runner’s World Magazine
 • Vlucht (naar keuze KLM of British Airways)
 • Transfer naar de start met Marathons International bus (lopers)
 • Marathonbriefing en verkenningsloop in Central Park voor de lopers
 • Hotelovernachtingen in comfortabele middenklasse en luxe hotels op Manhattan
 • Gratis WiFi voor onze gasten in al onze hotels
 • Maandelijks tips en adviezen van onze trainers
 • Vlucht (naar keuze KLM, British Airways of Delta Airlines)
 • Transfer naar de start met Marathons International bus (lopers)
 • Maandelijks tips en adviezen van onze trainers

Sfeerimpressie

New York Marathon Holland Punt
New York Marathon startbewijs binnen
New York Marathon Omhelzing
New York Marathon cheering
New York Marathon runner greeting
2011 ING NYC Marathon
New York Marathon First Avenue
New York Marathon High five
New York Marathon cheering
New york Marathon finisher
New York Marathon startbewijs
New-York-Marathon-Cheer

Marathon informatie

Marathon Expo

Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt in het Jacob K. Javits Convention Center de TCS New York City Marathon Expo georganiseerd. Hier kun je je startbewijs ophalen en vind je een beurs met alles op het gebied van hardlopen. Je krijgt het startnummer mee op vertoon van je registratiekaart en paspoort, dus vergeet deze niet mee te nemen. Iedere loper dient zijn of haar eigen startnummer op te halen. Klik hier voor meer informatie.

 

Tijdsregistratie

Tijdens de marathon wordt de tijd gemeten met de B-Tag. Deze bevindt zich op het startnummer, welke je krijgt op de Marathon Expo. 

 

De start

Alle lopers van Marathons International worden met eigen bussen naar de start gebracht. Het vertrek is vroeg omdat de marathonorganisatie strenge veiligheidsmaatregelen neemt. Ook gaat de brug op een zeker moment dicht voor alle verkeer. Wij willen er zeker van zijn dat je op tijd en zonder problemen in het startgebied aankomt. Uitsluitend deelnemers krijgen toegang tot het startgebied. Er is een gratis ontbijt, bestaande uit thee, water, Gatorade Endurance Formula, bagels, Powerbars en koffie. Ook is er een medische staf aanwezig in het startgebied. Klik hier voor meer informatie.

 

Bagage en route na de marathon

Indien je bij inschrijving kiest voor ‘Bag Check’, krijg je bij het ophalen van je startbewijs een speciale UPS-tas waarop je gegevens staan. Je kunt voor de start deze tas (met persoonlijke eigendommen) afgeven en na de finish weer ophalen. Dit betekent dat je in Central Park nog een stuk zult moeten lopen langs de bagagecontainers, voordat je Central Park kunt verlaten. Wanneer je kiest voor ‘Post-Race Finisher poncho’, krijg je op de Expo een speciale tas die je mee mag nemen in het startgebied, en een ‘Early Exit’ polsbandje. Dit geeft je na de finish het recht om Central Park via de uitgang (1) bij West 77th Street te verlaten. Bij het verlaten van het park ontvang je een waterbestendige, winddichte poncho. Je oude kleding stop je voor de start in de tas en laat je achter in de daarvoor bestemde bakken. Deze kleding wordt dan gedoneerd aan het goede doel. Klik hier voor meer informatie of kijk de video hieronder met de instructie over de twee verschillende mogelijkheden.

 

 

 

 

Handige links

ROUTEKAART
Op deze kaart vind je ter indicatie de route van de TCS New York City Marathon. Zoals je ziet, brengt het parcours van de Marathon je langs alle vijf de boroughs van New York.

TCS NEW YORK CITY MARATHON
Op de website van de marathonorganisatie van de TCS New York City Marathon vind je alle informatie die voor de deelnemers aan dit evenement belangrijk is.

HOOGTEVERSCHIL NEW YORK MARATHON
Het parcours van de TCS New York City Marathon is een relatief zwaar parcours met veel hoogteverschil. Op dit kaartje zie je welk hoogteverschil je tijdens de TCS New York City Marathon kunt verwachten.

Marathons International Supporterspunt

Zonder fanatieke supporters is een goede aanmoediging tijdens de marathon niet mogelijk! Vandaar dat wij bij het samenstellen van het programma ook aan de supporters denken.

Alle supporters die een ‘You run, we care’ arrangement boeken,  ontvangen van ons een Marathons International aanmoedigingspakket.

Locatie Marathons International Supporterspunt
Het Marathons International Supporterspunt is gelegen aan First Avenue. Hier moedigen wij gezamenlijk alle lopers aan. Wij staan voor de loper aan de linkerkant van het parcours. Trek warme kleding aan, want het kan flink koud zijn langs het parcours, vooral wanneer je al een tijdje staat te wachten op je loper.

Uiteraard zorgen wij ook voor de nodige versieringen en kabaal die nodig zijn voor een goede aanmoediging.

Met een goed gevoel op reis

Marathons International is een activiteit van GI Travel, onderdeel van De Reisspecialisten Groep B.V. GI Travel is lid van ANVR en SGR. Zeer belangrijk voor u als klant, zeker in deze woelige tijden. SGR garandeert financiële veiligstelling, ANVR garandeert dat haar deelnemers aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen alsmede dat haar leden lid zijn van de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Deze stichting vergoedt bij calamiteiten op de reisbestemming eventueel extra te maken kosten c.q. vergoedt ongenoten reisdagen wegens eerder afbreken van de reis. Daarnaast is Marathons International al meer dan 25 jaar lid van T.O.U.R.S. Hierin zijn de meest vooraanstaande marathonreisorganisaties ter wereld verenigd.

Logo--ANVR  Logo-SGR  Logo-Calamiteitenfonds  Logo-Tours